Waarom een podcast starten?

Waarom zou je een podcast inzetten voor je bedrijf?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we misschien eerste een andere vraag stellen, namelijk ‘Wat is een podcast?’ Een podcast is een audio opname die je kunt luisteren waar en wanneer je maar wilt. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling, het koken, het huis opruimen, een fietsrit etc.

Podcasts worden steeds populairder, wat niet zo gek is. Er zijn tegenwoordig een hoop soorten podcasts. Te denken valt aan persoonlijke ontwikkeling, verhalen, tips, interviews….eigenlijk kun je over alle onderwerpen wel een podcast vinden en/of maken.

Wat kan een podcast zijn voor jou als ondernemer?

Een podcast kun je als ondernemer goed inzetten voor je bedrijf, je neemt de luisteraars mee in jouw verhaal en deelt je kennis. Je kunt in de podcast diepgang in je boodschap aanbrengen en hierdoor meer waarde bieden aan je klanten/volgers. Iets luisteren wekt al meer vertrouwen op, dan iets lezen want zit nu er een ‘persoon’ achter. Tijdens elke aflevering kun je jouw visie weer aanscherpen en ontdek je steeds meer wat jij de wereld te brengen hebt.

Je kunt je eigen invulling geven aan je podcast. Jij kiest er zelf voor hoe vaak, wanneer, hoe lang, wel/geen interview etc. Net waar jij zelf blij van wordt. Daarbij vinden veel mensen het niet prettig om in beeld te komen, maar willen wel graag hun verhaal vertellen. Dan is een podcast het ideale middel!

En niet te vergeten, hoe gaaf is het als jij je verhaal op jouw manier kunt vertellen en hier mensen naar luisteren?

 

Wil jij je eigen podcast starten of heb je al een podcast maar kun je wel hulp gebruiken?

Neem dan gerust contact op.
Lijkt me leuk om kennis te maken!

Aanbod volgt nog. 

Liefde voor de luisteraar!

© Mi LouBA 2023 | Milou van Rooijen | 06 168 00 259 | milou@milouba.nl | Privacy Verklaring